Menu
A+ A A-

MAX 1

Λάρισα, 11 Φεβρουαρίου 2023

Χαιρετισμός Μάξιμου Χαρακόπουλου
στην ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, Οννεδίτισσες, Οννεδίτες, στελέχη της μεγάλης φιλελεύθερης, λαϊκής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.
Χαίρομαι πραγματικά που μετά από δύο δύσκολα χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να ξαναερχόμαστε σε τέτοιες εκδηλώσεις. Και ουσιαστικά κ. υπουργέ, η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, που έχουμε μπροστά μας εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Φίλες και φίλοι,
θέλω να καλωσορίσω θερμά τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον υπουργό Εργασίας, τον Κωστή Χατζηδάκη. Ο Κωστής είναι και αντιπρόεδρος. Να τα θυμόμαστε. Θέλω να τον καλωσορίσω ιδιαίτερα θερμά για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ο Κωστής είναι πάντοτε παρών, είναι γέννημα θρέμμα της παράταξης. Ήταν εδώ στα εύκολα και στα δύσκολα. Και το θύμισε πριν λίγο ο Νίκος Παράσχου, με τον οποίο ήσασταν μαζί στην Κεντρική Γραμματεία της ΔΑΠ, το μακρινό 1986.
Κωστή χαίρομαι επίσης ιδιαίτερα, για την εδώ παρουσία σου για έναν επιπλέον λόγο. Διότι ο Κωστής Χατζηδάκης και ως υπουργός, και ως ευρωβουλευτής παλαιότερα, απέδειξε ότι ήταν ο άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Και αυτό το μαρτυρά ιδιαίτερα ο βίος και η πολιτεία του, το τελευταίο διάστημα, ως υπουργός Εργασίας. Πρώτον, γιατί έκοψε το γόρδιο δεσμό με τις τεράστιες καθυστερήσεις που είχαμε στην κατανομή των συντάξεων σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Περίμεναν 1, 2 χρόνια, και παραπάνω, για να πάρουν τη σύνταξή τους. Αγαπητέ Κωστή ήτανε βραχνάς και για μας. Ο μεγαλύτερος φόρτος παραπόνων, διαμαρτυριών, αιτημάτων που έρχονταν στο βουλευτικό γραφείο το δικό μου, και πιστεύω και των άλλων συναδέλφων, ήταν τα αιτήματα τα συνταξιοδοτικά. Και ήταν ντροπή για τη δημόσια διοίκηση να μην μπορεί να δίνει εγκαίρως τη σύνταξη που δικαιούται ένας πολίτης, ο οποίος εργάστηκε, με συνέπεια, 35, 40 χρόνια. Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και με υπουργό εργασίας στον Κωστή Χατζηδάκη.
Και ο δεύτερος λόγος, επίσης, είναι ότι επί των ημερών του Κωστή Χατζηδάκη και κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από 12 χρόνια, η πολιτεία, έδωσε αυξήσεις στους συνταξιούχους, στην πλειονότητα των συνταξιούχων. Περισσότεροι από τους μισούς συνταξιούχους, με τις αυξήσεις που παίρνουν είναι σαν να παίρνουν μία επιπλέον σύνταξη τον χρόνο. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Επί 12 χρόνια είχαμε ουσιαστικά καθηλωμένες τις συντάξεις στα επίπεδα που περικόπηκαν με τα μνημόνια και κυρίως με τον νόμο Κατρούγκαλου. Βεβαίως, θα μου πείτε ότι υπάρχει η λεγόμενη προσωπική διαφορά. Το γνωρίζει η κυβέρνηση. Ήδη ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα υπάρξει μέριμνα και για αυτούς. Ο Κωστής πού θα μας διαδεχτεί στο βήμα -είναι ο κεντρικός ομιλητής- ελπίζω να μας ανακοινώσει κάτι πιο συγκεκριμένο και για τους συνταξιούχους που δεν έλαβαν την προσωπική διαφορά.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές θα έχουμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε τα έργα και τις ημέρες της δικής μας κυβέρνησης και τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Επίσης, εμείς επιδιώκουμε τη σύγκριση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά τη δυσπιστία των Μέσων Ενημέρωσης και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, ουσιαστικά ολοκληρώνει το βίο της, όπως είχε δεσμευτεί από τις πρώτες ημέρες, από τις προγραμματικές της δηλώσεις. Και οι πολίτες πια μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα, πού ήταν η χώρα σε κατάσταση οικονομίας. Με τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είχε φτάσει να είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, να απειλείται με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το τυχάρπαστο δημοψήφισμα. Και αν δεν ήταν η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ- το μεγαλύτερο επίτευγμα εν καιρώ ειρήνης είναι η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να κρατήσει τη χώρα όρθια θα είχαμε βρεθεί εκτός ΕΕ. Σήμερα η χώρα, παρά τους λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, Ιανούς, όλα τα δεινά που μας έχουν βρει αυτά τα χρόνια, μπορεί και πορεύεται με σταθερότητα, με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, πολλαπλάσιους από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, διπλάσιους και τριπλάσιους. Η ανεργία έχει πέσει 6,5 μονάδες, έχει ανακοπεί το brain drain, η διαφυγή των παιδιών που σπουδάζουν και φεύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας, καλύτερης μοίρας. Η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι, τα σύνορα φυλάσσονται. Ναι, υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα, πού κατά τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν! Και το μεταναστευτικό, όπως βλέπετε, έχει παύσει να είναι στην πρώτη θέση, στις πρώτες θέσεις στις έρευνες κοινής γνώμης, που απασχολούν τους πολίτες. Στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα με τις σημαντικές συμφωνίες που έχει επισυνάψει η χώρα, με ρήτρα αμυντικής συμφωνίας, η Ελλάδα, έχει, και μετά τα γενναία εξοπλιστικά προγράμματα που έχει συνάψει, αναβαθμιστεί σε ισχύ σε επίπεδο και αέρος και θαλάσσης. Και γι’ αυτό βλέπετε να υπάρχει εκνευρισμός στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Είναι εμφανές ότι οδεύουμε σε εκλογές που θα χαρακτηριστούν από ιδιαίτερη τοξικότητα. Φοβάμαι η τοξικότητα θα είναι τέτοια που δεν ζήσαμε στις προηγούμενες δεκαετίες. Έχουμε μία αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, που ρέπει ουσιαστικά προς τον πολακισμό. Όμως, ο Πολάκης δεν είναι εξαίρεση είναι ο κανόνας του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. “Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία”, τόλμησε να ξεστομίσει ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, ένα σύνθημα ύβρις προς την ιστορία, την ιστορική αλήθεια, για την πορεία της ιστορικής αυτής παράταξης, που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ, που αποκατέστησε την Δημοκρατία. Ο κ. Σπίρτζης μας λέει ‘‘Δημοκρατία με το καλό ή με το άγριο’’. Ποια δημοκρατία μπορεί να επιβληθεί με το άγριο; Δεν μπορεί να λέγεται δημοκρατία κάτι που επιβάλλεται με το άγριο.
Αγαπητές φίλες και φίλοι, αυτή την πολιτική έχουμε να αντιμετωπίσουμε απέναντί μας, ένα κόμμα, βουλευτές του οποίου έφτασαν στο σημείο να μαρτυρούν ότι δεν ψήφισαν την τροπολογία που βάζει φρένο, βάζει στοπ στη δυνατότητα να πολιτεύονται νεοναζιστικές οργανώσεις, τα παρακλάδια των νεοναζιστών, γιατί λέει έτσι θα στερηθούν το δικαίωμα να πολιτευτούν ενδεχομένως τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη. Άκουσον, άκουσον.
Σε αυτή, λοιπόν, την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας, τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα: Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει μπροστά; Θέλουμε η Ελλάδα να πορευτεί με σταθερότητα, με ασφάλεια στο δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής, που δημιουργεί πλούτο από τη δίκαιη φορολόγηση του, διότι μπορεί να υπάρχει κοινό μέρισμα προς όλες και όλους. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που δίνει αυξήσεις και στους κατώτατους μισθούς. Και ναι, την πρωταπριλιά, θα είναι αλήθεια, ότι θα δοθεί νέα, γενναία αύξηση στον κατώτατο μισθό.
Με αυτές τις σκέψεις πάλι καλωσορίζω τον Κωστή στη Λάρισα και να ευχηθώ καλούς αγώνες και με τη νίκη στην κρίσιμη αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας. Να είστε καλά! Καλή διασκέδαση!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/koUmZeJceCY

back to top